Suomen Pelastuskoiraliiton tiedote koronavirukseen liittyen 16.10.2020

16.10.2020

Viitaten Suomen hallituksen 15.10.2020 linjaukseen:

Aluehallintovirasto päättää koronavirukseen liittyvistä suosituksista alueellisesti. Pelastuskoiraliitto ohjeistaa jäsenyhdistyksiään noudattamaan oman aluehallintovirastonsa ohjeita toiminnassaan.

Koulutustoiminta

Koulutuksessa tulee noudattaa aluehallintovirastojen ohjeita. Kunkin aluehallintoviraston tiedotteet ovat luettavissa: www.avi.fi

Koetoiminta

Vuoden 2020 kokeisiin on mahdollista ilmoittaa etusijalle yhdistysten omat koirakot. Jäseniä suositellaan käymään kokeissa omalla alueellaan. Kokeen peruminen on mahdollista nopeastikin, mikäli alueellinen tilanne sitä edellyttää.

Vuonna 2020 vanhentuva koesuoritus on voimassa 31.12.2020 asti.

VIRTA

Mikäli liiton koetulokset vanhenevat, Virtaa ei tarvitse suorittaa uudelleen vuoden 2020 ja 2021 aikana (31.12.2021 asti). Koirakon tulee suorittaa taidontarkastuksena/kokeen voimassaoloon vaadittavat suoritukset vuoden 2021 loppuun mennessä.

Mikäli koirakolla ei ole voimassa olevaa koesuoritusta/taidontarkastusta, ei koirakko voi osallistua hälytyksiin. Kun koirakko suorittaa vanhentuneet koetulokset/taidontarkastukset voi se osallistua hälytyksiin.

Pelastuskoiraliitto seuraa viranomaisten tiedotusta tilanteen osalta ja tiedottaa asiasta tarpeen mukaan.

Suomen Pelastuskoiraliitto hallitus