Suomen Pelastuskoiraliiton tiedote koronavirukseen liittyen 23.12.2020

23.12.2020

Pelastuskoiraliiton hallitus on käsitellyt koronatilannetta kokouksessaan 22.12.2020 ja päättänyt pitäytyä aiemmassa ohjeistuksessaan.

Eri viranomaistahot päättävät koronavirukseen liittyvistä suosituksista alueellisesti. Pelastuskoiraliitto ohjeistaa jäsenyhdistyksiään noudattamaan oman alueensa määräyksiä, ohjeita ja suosituksia toiminnassaan.

Koetoiminta vuonna 2021

Vuoden 2021 kokeisiin on mahdollista ilmoittaa etusijalle yhdistysten omat koirakot. Jäseniä suositellaan käymään kokeissa omalla alueellaan. Kokeita on toistaiseksi mahdollista anoa nopeutetulla aikataululla ilman määräaikaa. Kokeen peruminen on mahdollista nopeastikin, mikäli alueellinen tilanne sitä edellyttää.

Vuosina 2020 ja 2021 vanhentuva koesuoritus on voimassa 31.12.2021 asti.

VIRTA

Mikäli liiton koetulokset vanhenevat, Virtaa ei tarvitse suorittaa uudelleen vuoden 2020 ja 2021 aikana (31.12.2021 asti). Koirakon tulee suorittaa taidontarkastuksena/kokeen voimassaoloon vaadittavat suoritukset vuoden 2021 loppuun mennessä.

Mikäli koirakolla ei ole voimassa olevaa koesuoritusta/taidontarkastusta, ei koirakko voi osallistua hälytyksiin. Kun koirakko suorittaa vanhentuneet koetulokset/taidontarkastukset voi se osallistua hälytyksiin.

Koulutustoiminta vuonna 2021

Harjoitus- ja koulutustoiminnassa tulee noudattaa oman alueen viranomaisten ohjeita ja suosituksia.

Vuonna 2021 ei tarvitse päivittää vuonna 2020 tai 2021 vanhenevaa ensiapukoulutusta.

Pelastuskoiraliitto seuraa viranomaisten tiedotusta tilanteen osalta ja tiedottaa asiasta tarpeen mukaan.

Suomen Pelastuskoiraliitto hallitus