Suomen Pelastuskoiraliiton tiedote koronavirukseen liittyen 26.3.2021

26.3.2021

Pelastuskoiraliiton hallitus on käsitellyt koronatilannetta kokouksessaan 26.3.2021.

Eri viranomaistahot päättävät koronavirukseen liittyvistä määräyksistä ja suosituksista alueellisesti.

Pelastuskoiraliitto ohjeistaa jäsenyhdistyksiään noudattamaan oman alueensa määräyksiä, ohjeita ja suosituksia toiminnassaan.

Pelastuskoiraliitto suosittelee, että jäsenyhdistykset keskeyttävät ryhmäharjoittelun ja kokoontumisen alueillaan, mikäli oman alueen ohjeistus siihen kehottaa. Tämä suositus koskee myös hälytysryhmien harjoittelua.

Suositus on voimassa toistaiseksi.

Hälytykset

Pelastuskoiraliiton hälytysryhmät osallistuvat hälytyksiin.

Koetoiminta vuonna 2021

Koetoiminta on keskeytetty 30.4.2021 asti

Vuoden 2021 kokeisiin on mahdollista ilmoittaa etusijalle yhdistysten omat koirakot. Jäseniä suositellaan käymään kokeissa omalla alueellaan. Kokeita on toistaiseksi mahdollista anoa nopeutetulla aikataululla ilman määräaikaa. Kokeen peruminen on mahdollista nopeastikin, mikäli alueellinen tilanne sitä edellyttää.

Vuosina 2020 ja 2021 vanhentuva koesuoritus on voimassa 31.12.2021 asti.

VIRTA

Virta-tarkastukset on keskeytetty 30.4.2021 asti.

Mikäli liiton koetulokset vanhenevat, Virtaa ei tarvitse suorittaa uudelleen vuoden 2020 ja 2021 aikana (31.12.2021 asti). Koirakon tulee suorittaa taidontarkastuksena/kokeen voimassaoloon vaadittavat suoritukset vuoden 2021 loppuun mennessä.

Koulutustoiminta vuonna 2021

Pelastuskoiraliitto suosittelee järjestämään etäyhteyksin tapahtuvaa koulutusta, esimerkiksi uusi Virta-koulutus. Pelastuskoiraliiton Kartturikoulutus on saatavilla itseopiskelumateriaalina liiton kotisivuilla.

Vuonna 2021 ei tarvitse päivittää vuonna 2020 tai 2021 vanhenevaa ensiapukoulutusta.

Pelastuskoiraliitto seuraa viranomaisten tiedotusta tilanteen osalta ja tiedottaa asiasta tarpeen mukaan.

Suomen Pelastuskoiraliitto hallitus