Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Lumivyörypelastamisen harjoituspäivät 7.−10.3.2024 Kilpisjärvellä

7.3. klo 12:0010.3. klo 17:00

Harjoituspäivät on suunnattu lumivyörypelastamisen tehtäville suuntaaville tai lumivyörypelastamisen ensivasteessa oleville SPeKL:n tai viranomaisten koirakoille.

Harjoituspäivillä harjoitellaan lumivyörypelastamiseen liittyviä tietoja ja taitoja autenttisessa ympäristössä. Osallistujilta edellytetään hyvää fyysistä kuntoa ja taitoa huolehtia sekä itsestä että koirasta avotunturiympäristössä mahdollisesti haastavissakin keliolosuhteissa. Harjoitusalueet sijaitsevat muutaman kilometrin päässä Kilpisjärven retkeilykeskuksesta. Siirtymät hoidetaan hiihtäen ja päivät vietetään koirien kanssa maastossa. Moottorikelkkoja voidaan hyödyntää varusteiden kuljettamiseen.

SPeKL:n Lumietsintäkoulutus kiinnostuneille. Lumietsintäkoulutuksen teoriaosuudet järjestetään Kittilässä ennen harjoituspäiviä tiistaina 30.1.2024 klo 19-21 ja torstaina 15.2.2024 klo 19-21. Koulutukseen voidaan järjestää etäyhteysmahdollisuus. Lumietsintäkoulutuksen saa hyväksytysti suoritetuksi osallistumalla molempiin teoriaosuuksiin sekä harjoituspäiville (yhteensä 20 h).

Kouluttajat. Kati Kortelainen ja Tiina Auer, SPeKL sekä Øystein Ramseng ja Morten Kvammen, NRH.

Alustava ohjelma.

Torstaina kokoonnutaan iltapäivällä, julkaistaan ryhmäjaot ja esittäydytään omalle ryhmälle & kouluttajalle.

Perjantaina aamupäivällä valmistellaan harjoitusalueet ja iltapäivällä treenataan.

Lauantaina ollaan koko päivä maastossa treenien ja harjoitusalueiden muokkausten merkeissä.

Sunnuntaina aamupäivä treeniä ja iltapäivällä lähdemme kotimatkalle.

 

Majoitus. Ryhmälle on varattu 9 pientä kahden hengen mökkiä Kilpisjärven retkeilykeskuksesta. Koirat saavat yöpyä mökeissä omissa häkeissään. Hinta on 169,50e/3 yötä/hlö. Majoituksen maksaa jokainen itse.

Ruokailut. Mökeissä on pieni keittiö, jossa voi omakustanteisesti laittaa ruokaa. Lähempänä tapahtumaa voimme sopia myös yhteisistä illallisista.

Leirimaksu. Tapahtuma on SPeKL:n rahallisesti tukema. Kulujen kattamiseksi osallistujilta peritään leirimaksu. Jos koirakon osallistuminen harjoituspäiville peruuntuu, maksaa hän oman osuutensa sekä leirimaksusta että majoituksesta tai hankkii itselleen sijaisen tapahtumaan.

Tapahtumaan hakeutuminen. Kutsun saaneiden tahojen lisäksi etusijalla ovat SPeKL:n jäsenet, jotka asuvat lumivyöryalueiden läheisyydessä. Harjoituspäiville haetaan vapaamuotoisella hakemuksella: riinamaria.hongisto@gmail.com. Hakemuksessa on hyvä mainita mm. oma tausta pelastuskoiratoiminnassa, kokemus lumietsinnästä ja lumiturvallisuusosaaminen.

Ilmoita hakemuksessa lisäksi, haetko:

  1. SPeKL:n Lumietsinnän koulutukseen (sisältäen teoriaosuudet) vai
  2. pelkästään harjoituspäiville.

Leirikirje lähetetään 2 viikkoa ennen harjoituspäiviä. Hakemusten deadline on 7.1.2024.

Tiedot

Alkaa:
7.3. klo 12:00
Loppuu:
10.3. klo 17:00
Tapahtumaluokka:
Tapahtuma tagia:
, ,

Järjestäjä

Ounasjokilaakson pelastuskoirat ry

Kaikki jäsenyhdistysten tapahtumat samassa kalenterissa

Jäsenyhdistyksiä pyydetään lähettämään tiedot omista tapahtumistaan osoitteeseen spekl@pelastuskoiraliitto.fi, jotta ne voidaan lisätä liiton tapahtumakalenteriin.

Tapahtuman tiedoista tulee käydä ilmi

  • tapahtuman nimi,
  • kuvaus tapahtumasta sekä tarvittavat yhteystiedot ilmoittautumista tai lisätietoja varten,
  • aika sekä mahdollinen kellonaika,
  • järjestävän yhdistyksen/tahon nimi,
  • tapahtumapaikka ja
  • tapahtuman www-osoite, jos sellainen on.

Liitto pyytää yhdistyksiä ilmoittamaan tapahtumiaan kalenteriin riippumatta siitä onko tapahtuma kaikille avoin. Mikäli tapahtuma on vain rajatulle yleisölle (esim. järjestävän yhdistyksen jäsenille), osallistumisoikeudesta tulee mainita tapahtuman tiedoissa.

Scroll to Top