Ilmoittautuminen

Pelastuskoirakon käyttöönottotarkastukseen ilmoittautuminen

Käyttöönottotarkastus järjestetään koiranohjaajan ja hälytysryhmän yhteisellä päätöksellä. Ennen käyttöönottotarkastukseen pääsyä koiran sekä koiranohjaajan on suoritettava Suomen Palveluskoiraliiton (SPKL) tai Suomen Pelastuskoiraliiton (SPeKL) hälytystasovaatimus.

Koirakolla tulee olla Vapaaehtoisessa Pelastuspalvelussa (Vapepa) toimivan koiraryhmän ryhmänjohtajan tai hälytysryhmän edustajan suositus tarkastukseen pääsemiseen, ja se esitetään tarkastukseen tultaessa.

Mikäli tarkastukseen oikeutetun koirakon yhdistyksellä ei ole omaa hälytysryhmää, suosittelijana toimii koirakon oman yhdistyksen puheenjohtaja.

Koirakon ilmoittautuminen käyttöönottotarkastukseen tapahtuu jättämällä erillinen arviointilomake järjestäjälle.
 
 
Järjestäjät ilmoittavat liitoille tilaisuuden järjestämisestä viimeistään kaksi viikkoa ennen tarkastusta. Vain määräajassa jätetyt ilmoitukset huomioidaan. Järjestäjät vastaavat tarkastuksen ilmoittamisesta viranomaiselle.
 
Poliisin yhteyshenkilöt pelastuskoirien käyttöönottotarkastuksiin:
Ilmoitus on lähetettävä hyvissä ajoin sähköpostitse sen alueen poliisikoiraryhmän johtajalle tai varajohtajalle, jossa käyttöönottotarkastus järjestetään. Ilmoitus on aina lähetettävä myös poliisilaitoksen poliisikoiraryhmän johtajalle, vaikka tarkastus järjestettäisiin muualla kuin ryhmänjohtajan päätoimisella alueella. Esim. Kanta-Hämeen alueella järjestettävästä tarkastuksesta on lähetettävä tieto Hämeenlinnaan ja Lahteen.
Joissain poliisilaitoksissa on nimetty erikseen käyttöönottotarkastusten yhteyshenkilö, joka ei ole ryhmänjohtaja tai vararyhmänjohtaja.
Yhdistyksille on lähetetty erillinen lista yhteyshenkilöistä.
Ilmoitus poliisille on oltava nähtävissä käyttöönottotarkastuksen asiakirjoissa silloin, kun poliisi on ollut mukana tarkastuksessa sekä silloin, kun poliisi ei ole päässyt tarkastukseen.

Käyttöönottotarkastuksen suosittelijana toimiva hälytysryhmän edustaja täyttää ilmoittamislomakkeen.

 
 
 
Mikäli käyttöönottotarkastuksen järjestäjä peruu käyttöönottotarkastuksen, siitä on ilmoitettava sähköpostilla toimisto@palveluskoiraliitto.fi ja spekl@uudet.pelastuskoiraliitto.fi
 
 
VIRTA TARKASTUKSET 2018
30.3.2018 Karhuseudun Etsintäkoirat ry/Kokemäki
 
 
 
 

Pelastuskoirakon käyttöönottotarkastajat

Tarkastajien yhteystiedot ovat käyttöönottotarkastuksen järjestäjien saatavilla Palveluskoiraliiton toimistolta toimisto@palveluskoiraliitto.fi tai Pelastuskoiraliiton toimistolta spekl@uudet.pelastuskoiraliitto.fi. Tarkastuksen järjestävän yhdistyksen liitto vastaa tarkastajalle maksettavien kulujen hoitamisesta, järjestävän yhdistyksen liiton toimintatapojen mukaisesti.

Käyttöönottotarkastajat

NimiKaupunki
Grönlund MichaelaKokkola
Haarni JaanaTampere
Halonen MiiaOulu
Hildén MinnaPirkkala
Huomo HarriKouvola
Iivonen KariLahti
Jalkanen IrmeliOulu
Juvonen TainaKerava
Kaataja EevaTampere
Koistinen PetriKajaani
Koivunen SariTurku
Konnu MirjaSavonlinna
Kopio AnjaTurku
Lääperi MattiImatra
Löytöläinen JuhaEspoo
Matikainen Anna-MariSipoo
Mattsson CaarinTurku
Rantanen SariKokemäki
Ruostila KatjaTampere
Rytkönen EijaMaaninka
Rokkamäki MaaritJyväskylä
Sairanen KimmoKontiolahti
Seppälä UllaKotka
Törnblom StinaTurku
Wedde JohnLahti
Öhberg UllaAhvenanmaa
Scroll to Top