Suomen Pelastuskoiraliiton tiedote koronavirukseen liittyen 5.5.2020

5.5.2020

Viitaten Suomen hallituksen 4.5.2020 linjaukseen:

Pelastuskoiraliiton alainen toiminta voidaan aloittaa alla olevilla päivämäärillä, mikäli turvallisuus varmistetaan rajaamalla osallistujamääriä, asettamalla turvaetäisyyksiä ja ohjeistamalla hygieniasta.

Koulutustoiminta

Pelastuskoiraliiton alaisessa toiminnassa on 14.5.2020 mahdollista aloittaa ulkona tapahtuva harjoitustoiminta siten, että harjoitukseen osallistuu korkeintaan 10 henkeä ja 1.6 alkaen korkeintaan 50 henkeä. Suositellaan pienempien harjoitusryhmien muodostamista.

Yhdistysten välttämättömiä koulutuksia ja kokouksia esim. vuosikokous/hallituksen kokous voidaan 1.6. lähtien järjestää, mikäli olosuhteet turvavälein antavat siihen mahdollisuuden. Suositellaan etäyhteyksien avulla suoritettavia kokouksia ja koulutuksia.

Koetoiminta

Koetoiminta voidaan käynnistää 14.5 alkaen siten, että kokeisiin osallistuu samanaikaisesti koirakot ja järjestäjät yhteen luettuna korkeintaan 10 henkeä ja 1.6 alkaen korkeintaan 50 henkeä.

Yhdistysten on mahdollista ilman määräaikaa ilmoittaa uudesta koepäivästä liittoon. Lähettämällä sposti spekl@pelastuskoiraliitto.fi ja tilastot@pelastuskoiraliitto.fi . Kokeeseen ilmoittautuminen alkaa, kun koe on julkaistu Pelastuskoiraliiton koekalenterissa.

Mikäli koe siirretään sen jälkeen kun siihen on jo ilmoittautuneita otettu vastaan, myös jo vastaanotetut ilmoittautumiset siirtyvät uuteen yhdistyksen ilmoittamaan koeajankohtaan.

Vuoden 2020 kokeisiin on mahdollista ilmoittaa etusijalle yhdistysten omat koirakot. Jäseniä suositellaan käymään kokeissa omalla alueellaan.

Mikäli koesuoritus vanhenee poikkeustilanteesta johtuvien kokeiden peruuntumisen vuoksi, koesuoritus on voimassa 31.12.2020 asti.

Virta tarkastuksien osalta tiedotetaan asiasta myöhemmin.

Hälytysryhmien osalta suositellaan, että hälytystoiminta jatkuu hälytystehtävien osalta. Muistaen THL:n ohjeistus kanssakäymisestä, www.thl.fi

Pelastuskoiraliitto seuraa viranomaisten tiedotusta tilanteen osalta ja tiedottaa asiasta tarpeen mukaan.

SPeKL vuosikokous 18.4.2020 on siirretty myöhemmin ilmoitettavaan ajankohtaan.

Suomen Pelastuskoiraliitto hallitus

Jaa artikkeli

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Scroll to Top